Mail vs. iPhone

Ett problem som växt fram över tid är att vi får allt svårare att nå ut till studenter internt. Vi från högskolans sida anser att vi skickat ut all relevant information medan studenter ofta upplever att de inte får just den informationen. Hur hänger detta ihop?

Sara Öhman var delvis inne på detta i sitt gästinlägg där hon bland annat tar upp att nuvarande studenter tillhör en individualistisk generation. Här finner vi säkerligen en del av förklaringen. Dock ligger också en stor del av förklaringen i de verktyg vi använder oss av. Traditionella mail och plasmaskärmar håller helt enkelt inte längre. Vi måste finna nya vägar.

University of San Diego och University of Saskatchewan har kommit långt i sina mobila portaler och erbjuder en till synes bra service för sina studenter som vi borde ta efter. Utvecklingen för den nya webben för Linnéuniversitetet och dess studentportal kommer förhoppningsvis också att innebära bättre kommunikationsvägar mellan studenter och personal.

Anledningen till att jag tar upp detta just nu är att det kommer att arrangeras en workshop för just detta område under nästa vecka med studenter, lärare och administrativ personal. Det skulle inför detta möte vara intressant att höra era åsikter i frågan. Vilka är tänkbara kommunikationsvägar i framtiden? Facebook, Twitter, studentportal, RSS-flöden, iPhone-applikationer, SMS etc. – möjligheterna är många. Vad tycker du?

/Linus

Annonser

3 Responses to “Mail vs. iPhone”


 1. 1 Alexandra november 12, 2009 kl. 4:59 e m

  Jag hade uppskattat att få ett SMS istället för mail ifrån skolan då det rör sig om viktiga saker som inte bör missas. Det är lätt att radera mail utan att de läses för att skolan skickar ut många ”onödiga” mail som på rutin raderas. Chansen att ett viktigt mail raderas är då stor, SMSet kan kanske innehålla en påminelse och en kort sumering om vad mailet handlar om.

  Många har internet på mobilen och surfar dagligen där, RSS flöden och kan därför också fungera, men kanske inte lika bra som SMS.

  Att Lnu använder sig av sociala medier visste inte jag om förräns Linus skickade länken till mig och alla studenter borde därför få veta att det finns denna typ av forum och möjligheten till att göra sig hörda genom att ge t.ex. feed back till skolan. Facebook används också frekvent bland studenter och många håller sig kontinuerligt uppdaterade där, twitter, yo och andra sociala medier är något som jag tror växer mer och mer, men är inte lika stort som FB.

 2. 2 Erik Sellström november 16, 2009 kl. 7:48 f m

  Vi behöver med andra ord erbjuda en bredd av kanaler för den enskilde att välja hur man vill ta del av information och delta i dialog. Det går att lösa med flöden och tjänster etc. Men viktigast är kanske att det finns en naturlig (och social) relation mellan Lnu.se och studenten så att det blir en fråga om att faktiskt ta del i en kommunikation från båda håll? Ungefär som i ett kompisförhållande där man faktiskt kollar upp information från den andre som man tycker att man borde fått.

  Lite svammel så här på måndagsmorgonen men det ligger något i det. Tack för input Alexandra.

 3. 3 Karl-Fredrik november 17, 2009 kl. 1:01 e m

  Hej

  Jag kom just att tänka på bra information som kunde komma via ett SMS och det är ens tentamens resultat. Det är ett bra sätt att få reda på de om man inte har tillgång till någon dator just vid det tillfälle som resultatet kommer ut. Man vill ju få reda på sitt resultat så snabbt som möjligt. Det ger er (skolan) även möjligheten att helt slippa sätta upp resultaten på resultattavlan och man blir än mer anonymn!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Bloggstatistik

 • 3,488 besök

Linus twittrar

Fel: Vänligen se till att Twitter-kontot är offentligt.

Erik twittrar

Mest lästa inlägg

RSS Andra bloggar länkar

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Disclaimer

Åsikterna och artiklarna på den här bloggen är våra egna och representerar inte nödvändigtvis våra respektive arbetsgivare eller det stundande Linnéuniversitet. Vi ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra Internetkällor som länkas till från den här bloggen.
Annonser

%d bloggare gillar detta: