Ambassadörsprojektet igång

Nu är det äntligen dags att återigen ta tag i ambassadörsprojektet. Denna gång är dock skillnaden att det blir första gången vi kör i ambassadörsverksamheten för Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet. Dock är det alltid lika kul att jobba med större projekt tillsammans med många studenter.

Kort sagt går ambassadörsprojektet ut på att våra studenter åker iväg till gymnasieskolor i grupper om två personer. Syftet är självklart studentrekrytering men det handlar i lika stor grad om att bygga långsiktiga relationer. Vi kommer ut i ekonomklasser och presenterar hur det är att vara universitetsstudent, vilket inkluderar att svara på frågor om allt från att ”sitter man verkligen och pluggar hela nätterna” till ”koster en öl på kåren bara 20 spänn”.

Att börja plugga på högskolan innebär trots allt att presumtiva studenter tar ett av sina första riktigt stora beslut i livet som ofta inkluderar att flytta hemifrån och lämna familj och vänner. Även om utbildning är gratis i Sverige så är det dessutom en stor investering och kommer att betalas av över årtionden framöver för många. I detta läge är det för många skönt att komma i kontakt med studenter som stod inför samma beslut ett eller två år tidigare.

Under dagen går det ut förfrågan till alla studenter om de är intresserade att vara med. Sedan sker urval och utbildning under hösten och därefter kommer resorna igång under januari till april. 12 grupper ska iväg på ett par resor vardera och förhoppningsvis lyckas vi täcka in hela Sverige från Ystad till Kiruna. Totalt är det cirka en kvarts miljon kronor som går in i detta projekt samt en hel del tid. Men det är det utan tvekan värt med tanke på hur många personliga möten som genereras.

Så om du är student vid den kommande Ekonomihögskolan och är intresserad är det bara att skicka in en intresseanmälan. Många tidigare ambassadörer (mig själv inkluderad) vittnar om att det är ett riktigt kul engagemang.

/Linus

Annonser

0 Responses to “Ambassadörsprojektet igång”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Bloggstatistik

  • 3,488 besök

Linus twittrar

Fel: Vänligen se till att Twitter-kontot är offentligt.

Erik twittrar

Mest lästa inlägg

RSS Andra bloggar länkar

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Disclaimer

Åsikterna och artiklarna på den här bloggen är våra egna och representerar inte nödvändigtvis våra respektive arbetsgivare eller det stundande Linnéuniversitet. Vi ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra Internetkällor som länkas till från den här bloggen.
Annonser

%d bloggare gillar detta: